dinsdag, januari 10, 2023

The Pale Blue Eye- Scott Cooper

The Pale Blue Eye op IMDb (6,7)

The Pale Blue Eye op Moviemeter (3,15)
 

Veel te laat komt deze film tot leven. Er zijn al bijna 2 uur voorbij, het einde lijkt er zelfs al aan te komen wanneer zich toch nog een fraaie plottwist aandient. Daarmee sleept de film zich net aan de goede kant van de waarderingscijfers en komt er net aan een voldoende op het rapport.

August Landor is een getroubleerde detective die door de leider van een militaire academie wordt opgeroepen om een mysterieus overlijden op te lossen. Cadet Fry lijkt zichzelf te hebben opgehangen, maar die zelfmoord verklaart niet dat zijn hart er post mortem is uitgesneden. Landor start zijn onderzoek en laat zich - wegens uitblijvend resultaat- informeren van binnenuit. Een andere cadet , Edgar Allen Poe, bezit een heldere geest en levert Landor niet alleen informatie aan maar brengt hem ook op ideeën . 

Een tweede overlijden, opnieuw het hart verwijderd. Landor verschuift zijn aandacht naar de familie van de lijkschouwer, waar een occulte interesse van uitstraalt. Hij probeert zich zo afzijdig mogelijk te houden van de kuiperijen die op en rond de academie plaatsvinden, samen met Poe richt hij zich op het oplossen van de misdaden. Waar hij steeds dichter en dichter bij komt.

Met : Christian Bale, Harry Melling, Timothy Spall, Toby Jones , Lucy Bointon , Charlotte Gainsbourg, Gillian Anderson , Robert Duvall

FIN - song : Howard Shore - The Academy

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...