vrijdag, mei 05, 2023

The Big Wedding - Justin Zackham

The Big Wedding op IMDb (5,6)
 The Big Wedding op Moviemeter (2,55)

Deze kon er zo achteraan. Zonder nadenken en zonder verzet uitgekeken. Genoten van de actrices Sarandon en Keaton, die de film nog net een stapje hoger tilden waardoor het draaglijk werd. 

Ellie Griffin komt na 10 jaar weer terug bij het huis waar ze zo lang met haar ex-man Don woonde. Niet omdat ze hem nou zo graag wil zien, nee, ze komt met een reden: haar aangenomen zoon Alejandro gaat trouwen. Don ontvangt haar met reserves omdat hij niet terug wil naar de lastige tijden van weleer en al een tijd gelukkig is met de ondernemende Bebe, die ook nog eens heel goed met zijn kinderen overweg kan. De drie gedogen elkaar, mede omdat de kinderen en hun partners natuurlijk zin hebben in een enorm en vooral ongecompliceerd feest. Het zal anders uitpakken.

Alejandro heeft namelijk ook zijn biologische moeder uitgenodigd, de streng katholieke Madonna. Als deze erachter komt dat Alejandro's ouders gescheiden zijn, zal ze nooit haar zegen geven voor diens huwelijk. Ellie en Don moeten dus maar voor een paar dagen acteren dat ze nog steeds een koppel zijn, waardoor de alom geliefde Bebe forse stappen achteruit moet doen. En dat blijkt lastig, want juist Bebe heeft de bruiloft van voor naar achter georganiseerd. 
Voeg daarbij een dochter in scheiding, een nog maagdelijke zoon die hotel de botel wordt van Alejandro's meegereisde zusje, een verknipte schoonfamilie voor Alejandro. Gooi dat alles in de mixer en u begrijpt een beetje wat deze film beoogt.

Met : Diane Keaton, Susan Sarandon, Robert de Niro, Katherine Heigl, Amanda Seyfried , Robin Williams

FIN - song : Michael Bublé - Save the last dance for me

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...