donderdag, mei 25, 2023

Relic - Natalie Erika James

Relic op IMDb (6,0)

Relic op Moviemeter (2,67)
 

Ik had beter moeten weten: een drie-generaties-drama waarbij de oudste zoekraakt in haar eigen huis, dat wijst al gauw in de richting van onwaarschijnlijke en bovennatuurlijke dingen. In deze film werd dat dan weer niet op de scifi-manier weergegeven maar koos men voor de kant van horror, een genre waar ik weinig tot niets mee kan. (Het geringe enthousiasme dat ik voor dat genre kan opbrengen, zorgt ook dat ik het niet snel zal voordragen voor behandeling in onze filmquiz, maar troost u: we zijn een team). 

Moeder Edna heeft al een tijdje niets meer van zich laten horen en reageert ook niet meer op telefoontjes, dus trekt Kay samen met haar dochter Sam naar het huis waarin zij opgroeide. Een groot huis op een fors landgoed waar in het verleden nog enkele kleine huisjes hebben gestaan waar familieleden leefden. 

Ze vinden moeder Edna niet direct en ervaren de zoektocht door het huis als spannend en beangstigend. Plots duikt moeder weer op, verwaarloosd en verward. Voor dochter Kay reden om te concluderen dat moeder niet langer in het grote huis kan blijven wonen, ze gaat op zoek naar een verzorgingshuis in Melbourne. Moeder Edna blijkt dat nog lang niet van plan, kleindochter Sam acht het ook nog een stap te ver en besluit tijdelijk haar intrek te nemen bij oma om dichter op de zorg voor haar grootmoeder te zitten. Maar oma blijkt weerbarstig, oma leeft een schimmig leven dat uitmondt in angstige momenten voor haar dochter en kleindochter.

Met : Robyn Nevin, Emily Mortimer, Bella Heathcote


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...