woensdag, mei 31, 2023

Mascarade - Nicolas Bedos

Mascarade op IMDb (6,5)
 Mascarade op Moviemeter (2,10)

Ik kan er niets aan doen, ik vond dit gewoon een leuke film. Niet hoogstaand, niet hartstikke verrassend ook maar wel fijn vermakelijk en onderhoudend. 

Aan de Franse Riviéra woont Martha Duval in een sjieke villa aan de kust. Ooit was ze gevierd actrice, ze acht zichzelf nog steeds heel wat maar ziet niet onder ogen dat haar naam steeds minder mensen iets zegt. Toch werkt ze hard aan haar status: ze huurt een knappe cougar in als haar jeugdige geliefde. 

Deze Adrien is een nietsnut pur sang maar doet voor de vorm (en vooral voor de perceptie van Martha) alsof hij schrijver is, bezig met het afronden van zijn eerste - zonder twijfel spraakmakende- roman. Omdat Martha in zijn levensonderhoud voorziet, moet hij zich haar avances laten welgevallen hetgeen hem niet altijd bevalt maar zijn verder luxe leventje vergoedt veel. 

Op een feestje van Martha ontmoet hij de ontwapenende Margot, een oogverblindende schoonheid die in alles onaangepast gedrag vertoont. De twee connecten en komen al snel tot een plan: als zij er elk voor zorgen dat ze een oude rijkaard aan de haak slaan, hebben ze voldoende inkomsten om gezamenlijk een avontuurlijke relatie op te bouwen. Martha loopt al met oogkleppen op, dus voor Adrien lijkt het simpel maar Margot moet voor haar doelwit, de steenrijke makelaar Simon Laurenti, iets meer moeite doen. 

Met : Pierre Niney, Isabelle Adjani, Francois Cluzet, Marine Vacth, Emmanuelle Devos, Laura Durante

FIN - song : Patty Pravo - La Bambola

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...