vrijdag, mei 12, 2023

Playlist - Nine Antico

Playlist op IMDb (6,3)
 Playlist op Moviemeter (3,20)

Klein filmpje over de montere Sophie die met grote ogen de verwikkelingen in haar tobberige leven aanschouwt. Ze wordt aangenomen als striptekenares bij een uitgeverij, terwijl ze tegelijkertijd te horen krijgt dat ze daarvoor niet gekwalificeerd is. Helaas blijkt ze ook net te oud om nog op de opleiding tot striptekenaar te worden aangenomen, ze zal dus moeten knokken voor haar plekkie, voorlopig geeft ze haar andere baantje als serveerster nog niet op.

Op het amoureuze vlak gaat het allemaal ook niet vanzelf: ze raakt zwanger van een lapzwans die meteen duidelijk maakt geen verantwoordelijkheden te willen nemen, waarop zij zich genoodzaakt voelt een abortus te ondergaan. Ze hopt van vriendje naar vriendje, niets beklijft.

Wanneer vervolgens haar huisgenoot ook nog plotseling vertrekt en ze helemaal alleen voor het opbrengen van de huur staat, blijkt de noodzaak van het behouden van haar twee baantjes alleen maar groter. Ze besluit al haar ervaringen met elkaar te vermengen: ze maakt een stripboek van haar eigen leven, een boek dat zich als een playlist laat beluisteren. 

Met : Sara Forrestier, Laetitia Dosch, Bertrand Belin , Gregoire Colin

FIN - song : Catisfaction - What's up girls?

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...