dinsdag, mei 09, 2023

The Maiden Heist - Peter Hewitt

The Maiden Heist op IMDb (6,0)
 The Maiden Heist op Moviemeter (2,76)

Niemendalletje van een grote voorspelbaarheid, maar daarom niet minder vrolijk te ondergaan. De drie acteermastodonten die hier de bill vormen, hebben er zichtbaar plezier in en dat komt duidelijk over bij de kijker. Voor een lapzwanzige zondagavond was dit dan ook helemaal prima. 

Roger Barlow zou eigenlijk aan pensioen en ontspanning moeten denken, aldus zijn energieke en veeleisende vrouw. Ze spaart voor een lange reis naar Miami maar Roger heeft iets anders aan het hoofd. In zijn hoofd is hij niet met zijn eigen vrouw bezig maar met "The Lonely Maiden",  de vrouw die staat afgebeeld op zijn lievelingsschilderij. Roger is suppoost in het museum waar het schilderij hangt, hij bewaakt het met zijn leven en weet er veel meer over te vertellen dan welke gids of docent dan ook. 

De schrik is dan ook groot als het museum een nieuwe, net effe te vlotte conservator aanstelt die besluit om de hele collectie te vervangen. Roger's schilderij zou dan aan een museum in Denemarken worden verkocht. Daar kan natuurlijk geen sprake van zijn, het gonst dan ook in de kleedkamers van de suppoosten. Roger vindt al snel aansluiting bij suppoost Charles, ook een oudere man met een voorkeur voor een specifiek schilderij uit de collectie. Iets later komen de beide heren in contact met suppoost George, een oud-commando die vastberaden is dat rare directiebesluit niet over zijn kant te laten gaan. 

Puntje bij paaltje: de drie oude mannen besluiten een heist op te zetten. Ze creëren kopieën van hun respectievelijke voorkeurswerk en melden zich aan als vrijwilliger voor de verhuisdagen. Het zal nog een beste toer worden om op het juiste moment de originele kunstwerken ongezien te vervangen door de kopieën, zodat de nieuwe musea niets merken wanneer zij na de verscheping hun boxen uitpakken.

Gaat dat wel allemaal goed?

Met : Christopher Walken, Morgan Freeman, William H. Macy, Marcia Gay HardenGeen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...