zaterdag, januari 19, 2013

Sister (L'enfant d'en haut)- Ursula Meier

L'enfant d'en haut op IMDb

Moeilijke film. Geen echt goede, maar zeker ook geen slechte film. Vooral een film die het eindoordeel aan de kijker laat. Want wat zegt die laatste scene in die skilift eigenlijk?

Sister (zoals de internationale titel) van deze Zwitserse film luidt, is een film over een randfiguurlijk jochie van twaalf, die in zijn dorp (een luxe ski-oord) rondstruint om alles te jatten wat los en vast zit. En vervolgens te verpatsen zodat ie eten en toiletpapier kan kopen voor zichzelf en zijn zus.
Zij is een slappe dame die van baantje naar baantje hobbelt en het nergens kan vinden. Hij is de eigenlijk de man in huis, ondanks dat ie slechts twaalf is en niet eerlijk aan zijn geld komt.
Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan: Hij wordt betrapt en hem wordt verboden zich nog op of om de skipiste en de hotels te begeven. Daarmee is hij zijn inkomsten en zijn bestaansrecht kwijt.

En bovendien komt er dan nog die aparte wending aan het verhaal als hij een ontboezeming doet aan het vriendje van zijn zus. Het wringt allemaal een beetje.

Mooie beelden, wrange beelden. En ook hier: her en der denk je dat ze de weg omhoog vinden.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...