zaterdag, september 06, 2014

The Milagro Beanfield War- Robert Redford

The Milagro Beanfield War op IMDb
TV-filmpje op de Belg er nog achteraan. Deze zag ik al eerder, eind jaren 80, maar ik bleef nu toch wel enigszins geboeid kijken naar Robert Redford's sociale drama-verfilming.

Klein dorpje in het Amerikaanse zuidwesten wordt bedreigd door leegloop. Alles lijkt te keren als een projectontwikkelaar er een mega-recreatiepark met bungalows en golfterreinen gaat ontwikkelen. Het lijkt alsof dat de lokale economie kan redden. De burgemeester en de politie zijn al ingepalmd, er gaat gebouwd worden.
Men houdt echter geen rekening met het verzet van die ene kleine tuinder. Die is vastberaden om, na een afwijzing op een werkverzoek bij de bouwploegen, zijn eigen kleine stukje land gewoon weer te gaan omploegen voor een bewerkelijke bonenoogst.
U kunt het verhaal al een beetje voorspellen: de man ontvangt veel tegenwerking, maar krijgt langzamerhand bijval. Zal de David een poot aan de grond krijgen tegenover de bouwgoliath? Zal de bevolking kiezen voor het veilig economische van buiten of voor het vertrouwd overlevende van de autochtonen.

Als het niet zo'n sociale achtergrond had, was t bijna feelgood. Heel niet erg om weer eens te zien.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...