zondag, september 07, 2014

Sightseers - Ben Wheatley

Sightseers op IMDb
Wat voor de door moeder onderdrukte dochter bedoeld is als "de eerste vakantie sinds jaren" mondt uit in een amateur-Thelma & Louise.

Tina is halverwege 30 en woont bij haar ziekelijke en zeurderige moeder. Onthutst hoort mama aan dat Tina een man ontmoet heeft en dat ze van plan is een weekje met hem op vakantie te gaan. De man meldt zich, blijkt een fout ribfluwelen rode baard-imago te hebben. Sulletje, een man die klaarblijkelijk ook de maatschappelijke slag gemist heeft: de twee ietwat achtergebleven 30'ers lijken voor elkaar gemaakt.
Ze gaan dan ook met de caravan een trektocht maken langs een aantal obligate Engelse toeristenplekken: het trammuseum, het potlodenmuseum etcetera. Saai stel, u snapt het al.

Dat loopt anders. Al bij het eerste museumbezoek blijkt de man fel uit te vallen tegen een medebezoeker die maar overal zijn papiertjes op de grond mietert en derhalve een troep maakt van de culturele plek waar baardmans nu juist zo van loopt te genieten. De woede komt tot uitbarsting, de rommelman komt "ongelukkig" onder de caravan terecht.
Dit zou nog een ongeluk kunnen lijken, maar van het een komt het ander. De rondreis wordt bloederig , de aanvankelijk schuchtere dame merkt dat ze een keuze heeft tussen "terug naar haar moeder" of een stuk meegaan in de bijzondere gedragingen van haar kersverse vriendje.

Een korte, tamelijk aparte film. Ik ben er nog niet uit of ik m goed vond, heb wel genoten van de bij vlagen tongue-in-cheek-humor die het verhaal kriudde. Maar een beetje onwaarschijnlijk is het allemaal wel.

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...