zaterdag, september 20, 2014

Twenty feet from stardom - Morgan Neville

Twenty Feet From Stardom op IMDb
 Ze staan vaak net buiten het spotlicht. Meestal op een respectabele afstand van de hoofdpersoon: de leadzanger. Maar dat maakt ze niet minder belangwekkend. Vele liederen zouden nooit af zijn geweest als er niet net dat extra sausje overheen werd gegooid.
In de film komt een trits aan namen en gezichten voorbij waar je eigenlijk nooit van gehoord hebt. maar waarvan je hun muzikale bijdragen meteen herkent. Wereldberoemde nummers komen voorbij, wereldberoemde artiesten ook. Ook krijgen we een inkijkje in het gevoel van miskenning dat sommigen van deze stemartiesten hebben: vaak liepen pogingen tot solocarrière uit op niets, waarna ze zich maar weer schikten in hun steunende rol.

Hele fijne documentaire over het belang van achtergrondzangeressen, echt iets voor de muzikale fijnproever. Leer over het verband tussen "Gimme Shelter" en krulspelden. Bijzonder en zeer genietbaar.
.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...