vrijdag, januari 02, 2015

Yves Saint Laurent - Jail Lespert

Yves Saint Laurent op IMDb
Biopics vind ik altijd moeilijk te beoordelen. De ene regisseur kiest voor een zo getrouw mogelijke weergave van het gebeurde, de ander geeft een iets vrijere interpretatie van het leven van zijn held(in). De "zo zou het gegaan kunnen zijn"-gedachte geeft een film veel meer middelen.

Ik schat in dat deze (overgeacteerde) film tot de laatste categorie behoort, tenzij de werkelijkheid erger is dan we dachten. Want deze ongenaakbare modekoning was een irritant , egoistisch, manisch-depressief, verslagingszuchtig, monomaan ventje. En als hij echt zo was als hij hier neerzet, geloof ik niet dat zijn imperium zo strak zakelijk geleid zou zijn door zijn partner, die de ene vernedering na de andere over zich heen laat komen , alleen maar om het onmetelijke talent van de Algerijns-Franse couturier te laten bloeien.

Dát is het interessante van deze film: je gaat je afvragen wat waar is en wat niet. En je bedenkt maar weer dat de modewereld helemaal geen creatieve is, maar gewoon een keiharde zakenwereld. Waarin niet iedereen de weelde kan dragen. Net echt.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...