donderdag, oktober 08, 2020

On the rocks - Sofia Coppola


On the rocks op IMDb (6,9) 

Niet geheel geslaagde nieuwe film van Sofia "Lost in Translation" Coppola. Opnieuw pakt ze uit met Bill Murray, opnieuw hangt men veel in hotelbars en restaurants , maar te weinig wordt het spannende element - dat er wel degelijk inzit - goed uitgewerkt. Het blijft allemaal iets te kabbelend, bij vlagen melig zelfs. Bill Murray pakt zijn momenten en tovert regelmatig een glimlach, Rashida Jones toont karakter in haar rol als slovende moeder. Maar het totaal sprankelt niet: het is niet goed en het is niet slecht.

Laura is een jonge moeder die het zwaar heeft. Elke dag de race tegen de klok om de kinderen op school en opvang te krijgen, een man die veel - van vroeg tot laat- weg is voor zijn werk en dan ook nog eens een writers' block waardoor ze overdag niet aan haar werk (ze is schrijfster) toekomt. Ze is te moe, het ritme van de dag slurpt haar leeg en berooft haar van inspiratie om nieuw werk te leveren. Ze schikt zich, het ontbreekt ze immers aan niets en ze hoopt dat de opstart van het nieuwe bedrijf van haar man een tijdelijke verschijnsel is, dat de druk op haar gezin daarna zal afnemen. 

Alles verandert wanneer haar man vreemd gedrag begint te vertonen en ze hem verdenkt van andere redenen voor zijn veelvuldige afwezigheid: ze begint te geloven dat hij een affaire heeft. In een telefoongesprek met haar vader spreekt ze die vermoedens uit en daarmee is de beer los. Vaderlief is een gefortuneerd man , een kunsthandelaar, die al zijn connecties inschakelt om het gedrag van Laura's man te detecteren. Hij sleept haar mee in achtervolgingen en in het schaduwen van haar eigen man. Het zou moeten leiden tot duidelijkheid, maar het maakt de twijfel bij Laura alleen maar groter. Ze weet niet of dit nou wel de weg is om haar huwelijk te redden. 


Met : Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans  

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...