maandag, oktober 19, 2020

Take me somewhere nice- Ena Sendijarevic


Take me somewhere nice op IMDb (6,4) 

Niet geheel geslaagde roadmovie over Nederlands meisje dat naar Bosnië gaat om haar zieke vader (voor het laatst?) op te zoeken. Vader is teruggekeerd naar zijn vaderland vanwege heimwee, moeder en dochter bleven in Nederland, zoals veel mensen uit voormalig Joegoslavië deden. 

Alma weet niet veel van haar vader, ze weet alleen waar hij in het ziekenhuis ligt. Vanuit Nederland is er contact gelegd met een neef die haar naar het provinciestadje zal begeleiden. Althans, dat heeft hij gezegd.

Eenmaal aangekomen in Bosnië ervaart Alma een gemeenschap waarin ieder voor zichzelf leeft, men is meer bezig met overleven en wederopbouw dan met andere dingen. De neef is dan ook voornamelijk bezig met losse en duistere klussies, zijn maatje Denis lijkt de enige te zijn die zich een beetje om Alma bekommert. Als het Alma allemaal te lang duurt , gaat ze zelf op reis. Bussen en lift-reizen zorgen voor vreemde ontmoeting, totdat zij plots weer met de twee jongens wordt geconfronteerd. Die hebben wroeging (en zijn vanuit Nederland vermanend toegesproken), ze besluiten vanaf hier de reis met Alma te maken. 

Wat mij betreft kwam de film niet genoeg los, er bleven te veel losse eindjes over. 

Met : Sara Luna Zoric, Lazar Dragojevic, Ernad Prnjavorac  



Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...