zaterdag, oktober 17, 2020

Saimir - Francesco Munzi


Saimir op IMDb (6,5) 

Saimir is een Albanese jongeman, op het randje van volwassenheid. Maar voor het zover is, moet hij meewerken met de duistere zaakjes van zijn vader en van een bevriende zigeunerbaas. Ze wonen in Noord-Italië en houden zich voornamelijk bezig met mensensmokkel: ze helpen vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië aan een weg naar binnen in het Italiaanse leven. Daarnaast kruimeldieft Saimir er op los, doorgaans met enkele jongen vrienden die zich daarvoor grif laten betalen door het zigeunerkamp. 

Als hij voorzichtig met zijn vader probeert te bespreken dat hij na de zomer langzaam zijn eigen weg wil zoeken en wil kijken of hij werk kan vinden in Milaan of Rome, verwijt vader hem ondankbaarheid. Die heeft niet door dat hij met zijn nieuwe partner het leven thuis voor Saimir tot een zware last maakt. En hij heeft al helemaal niet door dat Saimir iets anders wil: die wil niet op die criminele taken zijn bestaan opbouwen, hij wil een vriendin en gewoon vast werk. 

Steeds meer speelt zijn geweten op, een gruwelijke clash tussen vader en zoon (en tussen de misdaad en Saimir) is onontkoombaar.

Met : Mishel Prela , Xhevdet Ferri , Anna Ferruzzo, Lavinia Guglielman
Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...