woensdag, maart 30, 2022

No Sudden Move - Steven Soderbergh

No Sudden Move op IMDb (6,5)

No Sudden Move op Moviemeter (2,79)

Carrière maken in de misdaad is niet voor iedereen weggelegd, zo leren we uit de laatste film van Steven Soderbergh, de succesvolle Oceans-regisseur. Als de misdadiger niet waakzaam blijft, niet slim genoeg is en teveel dollartekens in de ogen krijgt, dan zijn er altijd vakgenoten die op hun specifieke kans wachten. Het is een slangenkuil, niemand is te vertrouwen. 

Detroit, 1954. Curt Goynes komt net uit de bak vandaan als hij door een van vroegere contacten aan een nieuwe klus geholpen wordt. Hij weet niet precies wie de opdrachtgever is (het zou zelfs degene kunnen zijn die hem in de gevangenis heeft doen belanden) , hij kent zelfs de mensen met wie hij moet samenwerken niet. Maar het klinkt wel heel aanlokkelijk: 5000 dollar verdienen in 3 uur tijd, voor een op het oog simpel klusje. 
De drie aan elkaar toegewezen mannen moeten bij een boekhouder van General Motors binnen vallen en hem door de gijzeling van zijn gezin weten te bewegen om een map met geheime inhoud uit de kluis te halen. Dat gaat mis, de boekhouder treft op kantoor een lege kluis aan waarop de gijzeling bij hem thuis uit de hand loopt. Curt schiet een van zijn twee collega-boeven neer en gaat met de andere, de arrogante Ronald Russo, achter de oorzaak van de mislukking aan. 

De twee randcriminelen krijgen langzaam inzicht in wie hun opdrachtgevers zijn en dat ze stiekem aan iets heel groots meewerkten: een grote innovatie in de autowereld staat op til, maar degenen die aan de touwtjes trekken hebben daar nog niet veel behoefte aan. Curt en Ronald zetten een slim plan op om iedereen tegen elkaar uit te spelen en daarmee hun oorspronkelijke gage bijna te vertienvoudigen. Maar dat vereist voorzichtig manoeuvreren in een waar crimineel schaakspel. 

Met : Don Cheadle, Benicio del Toro, Jon Hamm, Ray Liotta, Matt Damon , David Harbour, Julia Fox
 

FIN - song : Bobby Mitchell - Well, I done got over it

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...