dinsdag, maart 29, 2022

Alexandra's Project - Rolf de Heer

Alexandra's Project op IMDb (6,5)

Alexandra's Project op Moviemeter (3,26)

"Lang zal ie leven, lang zal ie leven, lang zal ie leven in de gloria.". Het is feest, zou je denken, maar aan alles is te zien dat Alexandra de gelukwensen voor haar man Steve maar met moeite over de lippen krijgt. 

Steve krijgt een cadeautje maar moet al snel naar zijn werk. Alexandra blijft met de kinderen achter en richt zich op de slingers en overige versieringen. Terwijl Steve een bijzondere dag op kantoor beleeft (inclusief de aankondiging van een promotie) , maakt Alexandra het zwaar beveiligde huis op voor een bijzondere verrassing. 
Bij thuiskomst treft Steve aanvankelijk niemand aan: geen kinderen die hem om de broekspijpen springen maar ook geen Alexandra die hem om de hals valt. De lampen zijn onklaar gemaakt, de kamer is verduisterd, wel hangen er slingers en ligt er een klein cadeautje. Uitpakken!

In het pakketje zit een videotape, met sierlijke letters "Play Me" erop geschreven. Steve krijgt de opdracht eerst een biertje te pakken en er eens lekker voor te gaan zitten. Eenmaal gesettled ziet hij de kinderen in beeld, die samen met hun moeder proosten en zingen voor de jarige jobhopper. De vreugde van Steve bij het zien van dit alles laait hoger op als Alexandra de kinderen uit beeld dirigeert en aan een heuse striptease begint. Zwetend en zuchtend zit Steve in zijn stoel, totdat Alexandra de performance onderbreekt en tegen de camera zegt: "Steve, en nu wij: we moeten praten.". Het feestje van Steve verandert stap voor stap in een horrorscenario. Alexandra lucht haar hart op ongewone en vooral radicale wijze. 

Met : Gary Sweet, Helen Buday, Bogdan Koca


Geen opmerkingen:

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...