zaterdag, maart 19, 2022

Nel Mio Amore (aka Answer Me) - Susanna Tamaro

Nel Mio Amore op IMDb (6,0)
 Nel Mio Amore op Moviemeter (2,17)

Ingetogen familiedrama dat op iets teveel gedachten hinkt om helemaal goed uit de verf te komen, maar goed, ik kon er wel wat mee. Italiaans, daar ben ik van. Drama , daar ben ik van. En fraaie natuurlandschappen, daar ...eh..juist. 

Lange tijd na het overlijden van haar man keert Stella weer terug in de chique villa waar ze met haar gezin woonde. Stella draagt een zware last, zoveel is duidelijk. De terugkeer in de woning is confronterend, ze krijgt veel dingen terug op haar netvlies die ze liever achter zich wilde laten. We reizen mee met haar herinneringen: 
Stella is een ravissante jonge vrouw van eenvoudige afkomst die een rijke partner aan de haak heeft geslagen. Alles aan de man is fout: hij is dominant , hij is vaak afwezig, hij is stinkend jaloers en hij heeft een overduidelijke hekel aan 1 van zijn twee kinderen. Waar hij dochter Laura vertroetelt en verwent, is hij streng en bestraffend tegen zijn dromerige zoon Michele. Die jongen is een gevoelig ventje, die geeft om natuur en dieren en zich ook nog eens religieus aangesproken voelt. Allemaal aardse zaken waar de vader niets mee heeft, die is van het geld verdienen. 
Stella is niet sterk genoeg om op te staan tegen de agressie van haar man: keer op keer denkt ze dat ze hem moet verlaten maar telkens keert ze weer bij hem terug. Als Michele de puberleeftijd bereikt, nemen de ruzies met zijn vader toe. hetgeen uiteindelijk tot een gruwelijk drama leidt. 

Met : Licia Maglietta, Urbano Barberini, Vincent Riotta , Damiano Russo

FIN - song : Giovanni Paolo Fontana - Tema della Candela CT

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...