zaterdag, maart 19, 2022

Runner Runner - Brad Furman

Runner Runner op IMDb (5,6)

Runner Runner op Moviemeter (2,67)

Middelmatige misdaadthriller die zich afspeelt in de gokwereld. Richie (!) is een arme Princeton-wiskundestudent die bijverdient in de gokwereld. Zelfs op de universiteit heeft hij afnemers en zet hij medestudenten aan tot gokken, hetgeen hem door de directie niet in dank wordt afgenomen. Hij wordt er afgetrapt. 


Eenmaal de handen vrij richt hij zich op het vervullen van een van zijn grote wensen: hij gaat op zoek naar de mysterieuze Ivan Block, een naar Costa Rica uitgeweken Amerikaan die een enorm imperium heeft opgebouwd met gokwebsites en casino's . Richie trekt naar Midden-Amerika en het lukt hem inderdaad om op te vallen bij Block: hij beschuldigt hem van frauduleuze handelingen op zijn websites maar meldt erbij dat hij zijn bevindingen (handig zo'n wiskunde-achtergrond) niet openbaar heeft gemaakt. Block snapt dat je zo iemand beter binnenboord dan tegenover je kunt hebben, hij neemt Richie in dienst. Die gaat voortvarend van start en weet voor zijn baas grote sommen geld binnen te halen. En passant papt hij ook aan met Rebecca, de overweldigende vriendin van Block. Spelen met vuur , maar Richie ziet geen gevaar.

Dat wordt anders wanneer hij in de hoek gedreven wordt door FBI-agenten die reeds lang proberen om Block op te pakken. Richie wordt voor de keuze gesteld: of we arresteren je of je helpt ons Block op te pakken. Een prisoner's dilemma natuurlijk , Richie beseft dat hij heel voorzichtig moet manoeuvreren om niet in de handen te vallen van Block, van Block's vijanden en ook niet van de FBI. Rebecca schiet hem te hulp. 

Met : Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton , Anthony Mackie

 FIN - song : Foals - Inhaler

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...