woensdag, september 14, 2022

Haeojil Gyeolsim (aka Decision to Leave)- Park Chang-Wook

Decision to leave op IMDb (7.3)
 Decision to leave op Moviemeter (3,49)

Poëtische doch iets te warrige whodunit, wat mij betreft. De springerige opbouw van het verhaal maakt dat je echt inspanning moet leveren om bij het verhaal te blijven. An sich geen slecht uitgangspunt natuurlijk, maar daardoor lijken sommige dromerige details aan je voorbij te gaan terwijl je die wellicht later wel nodig hebt om te vatten waar we staan in het vertelde verhaal. Minpuntje, maar ach: zelden is een Aziatische film echt hap-slik-weg-materiaal dus ik had kunnen weten wat er van me verwacht werd. 

Hae-Jun is een kundig rechercheur die door de week in de grote stad Busan verblijft om zijn werk te doen, in het weekend keert hij terug bij zijn vrouw. Ze beloven elkaar om - ondanks de afstand - de relatie levend en spannend te houden. 

Die spanning overkomt Hae-Jun op een geheel andere wijze als hij op een zaak gezet wordt van het overlijden van een ervaren bergbeklimmer, die dood gevonden wordt aan de voet van de berg die hij al zovele malen beklom. Is het een ongeluk, is het zelfmoord? Alles wijst op dat laatste, maar als Hae-Jun eenmaal Seo-Rae -de weduwe van de klimmer- ontmoet , begint hij daar toch aan te twijfelen. Ze heeft een waterdicht alibi, maar door subtiele vragen te stellen komt de rechercheur toch steeds een stukje dichter bij zijn eigen bevestiging. Nooit dichtbij genoeg echter, want het speelt hem parten dat hij langzaam een verliefdheid ontwikkelt voor deze superspannende dame. Al zijn zekerheden gooit hij overboord, hij loopt tegen zijn eigen ethische grenzen aan (zowel qua werk als qua prvié) en ziet niet goed in dat de dame misschien wel met hem aan het spelen is. 

Met : Park Hae-il , Tang Wei , Lee Jung-Hyun

FIN - song : Seunghee Lee/ Evan Solomon - Faust act III (Jewel Song)

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...