dinsdag, september 20, 2022

Blacklight - Mark Williams

Blacklight op IMDb (4,7)

Blacklight op Moviemeter (2,36)

Zo zeldzaam slecht heb ik het in tijden niet meer gezien. Alsof de oude Liam Neeson nog één opdracht open had staan uit zijn contracten voor de Taken-reeks: een te bejaarde vechtheld die niet voor zijn leeftijd geloofwaardige klussen uitvoert, een knokopa die te traag opereert. Voeg daarbij de erbarmelijke dialogen en het toneelachtige opzeggen van die teksten en je snapt dat dit een drama wordt. In de verkeerde zin van het woord.

Neeson speelt Travis Block, een fixer die voor de grote FBI-directeur Gabriel Robinson klussen oplost op onorthodoxe wijze. Block vraagt niet precies waarom hij dingen moet doen, hij doet ze gewoon. Dit uit piëteit naar zijn oude Vietnam-collega die hem destijds uit een hachelijke situatie heeft gered. 

Maar nu gebeuren er toch rare dingen: Block ziet zijn undercover-collega Dusty Crane worstelen met zijn loyaliteit, deze staat op het punt naar de krant te stappen om openheid van zaken te geven over een aantal dubieuze moordgevallen. Deze zijn allen weggepoetst als ongevallen, maar blijken moorden te zijn in opdracht van...FBI-directeur Richardson. Die vaart onder de naam Operation Unity een geheel eigen koers in het organisatie-credo "mensen redden". Terwijl de oude Block eigenlijk van plan is om steeds meer terug te treden en tijd vrij te maken voor zijn kleindochter, moet hij nog een keer goed aan de bak om zijn oude vriend en thans corrupte baas Richardson aan te pakken. 

Met : Liam Neeson, Aidan Quinn, Taylor John Smith , Emmy Raver-Lampman

FIN - song : John Coggins - Stronger than before 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...