zondag, september 18, 2022

El Agente Topo (aka The Mole Agent) - Maite Alberdi

The Mole Agent op IMDb (7,5)
 El Agente Topo op Moviemeter (3,26)

Bijzondere documentaire die op een hartverwarmende wijze feiten en fictie vermengt. Een niet al te sexy onderwerp (bejaardentehuizen) wordt spannend gemaakt doordat een privé-detective een oude senior inhuurt om te spioneren in een bejaardenhuis. 

Na een gedegen "training" wordt de 83-jarige Sergio geschikt geacht om undercover te gaan in het bejaardenhuis. Detective Romulo heeft van een cliënt opdracht gekregen om te onderzoeken of er misstanden zijn in het tehuis waar haar moeder zit. Is de verzorging goed? Is het veilig? Wordt er gestolen, is er geweld of mishandeling? 

Sergio leert om te gaan met Whatsapp, leert spraakberichten te verzenden en krijgt een bril met ingebouwde camera. Vastberaden gaat hij voor 3 maanden intern, vastbestloten om elke dag verslag uit te brengen en te zorgen dat hij niet ontdekt wordt. Hoewel het niet elke dag goed gaat en Sergio soms vindt dat Romulo ongeduldig of soms zelfs oneerbiedig is, vordert hij gestaag met zijn onderzoek. 

Sergio is een charmante man, alle dames in het tehuis zijn heimelijk een beetje verliefd op hem. Dat geeft hem de gelegenheid met iedereen het gesprek aan te gaan. Steeds meer ziet hij dat het onderzoek niet altijd het belangrijkste is in zijn leven, hij ziet zijn rol als brenger van gezelschap voor deze eenzame mensen als vele malen belangrijker. Sergio is echt prachtig om naar te kijken. 

Met: Sergio Chamy, Romulo Aitken

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...