dinsdag, september 13, 2022

I came by - Babak Anvari

I came by op IMDb (6,1)

I came by op Moviemeter (3,12)

Bekwame thriller met een mooie en goed gespeelde rol voor Hugh Bonneville. Voor dit soort films zou ik nooit naar de zaal gaan, maar vanaf de streamers valt er goed van te genieten op een afgematte maandagavond. 

De vrienden Toby en Jay hebben een gevaarlijke en indringende missie : ze breken in bij rijke mensen, niet om iets te stelen maar om een enorme graffiti-tag achter te laten: " I came by" . Puur om deze mensen te laten zien dat ze in hun forten , in hun goed beveiligde woningen op afstand leven van de maatschappij. Het lukt de twee om zonder sporen achter te laten een heuse reputatie op te bouwen en een lichte spanning te creëren onder de doelgroep waar ze zich op richten. 

Als Jay's vriendin zwanger raakt, wil hij stoppen met het gevaarlijke inbraakwerk. Toby is verontwaardigd, want hebben ze niet net het huis van een voormalige rechter/filantroop op het oog. Toby voelt zich beroepsactivist, heeft er dagelijks ruzie met zijn moeder voor over (zij vindt dat hij iets van leven moet maken). U snapt: Toby gaat het toch doen, inbreken bij de rechter. Maar het gaat faliekant mis: Toby vergeet zijn koppie erbij te houden en gaat dwalen door het huis, om vervolgens in de kelder te stuiten op een geheime deur waarachter hij geluiden hoort. Geschrokken vlucht hij weg en hij licht de politie in. Dat leidt tot niets, rechter Hector Blake heeft voldoende vrienden hogerop om meteen weer buiten verdenking te staan. Waarop Toby opnieuw zelf op onderzoek uitgaat bij de lugubere rechter, hetgeen leidt tot een gruwelijke afloop. 

Met: Hugh Bonneville , Percell Ascott , Kelly MacDonald , George Mackay

FIN - song : Tears For Fears - Everybody wants to rule the world

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...