donderdag, juni 15, 2023

Hytti Nro 6 (aka Compartment number 6) - Juno Kuosmanen

Hytti Nro 6 op IMDb (7,2)

Hytti Nro 6 op Moviemeter (3,56)
 

Veelgeprezen film, die lang bij ons in het filmhuis draaide. Toch gemist destijds, dus nu ik op onze nieuwe streamingsdienst Cine Member de titel tegenkwam, deze maar als eerste gekeken. Welnu : arthouse be arthouse (wat zoveel wil zeggen: ik kon er wel wat mee, maar ik snap dat veel mensen deze niet uitzitten). 

Laura, Fins van geboorte maar studerend in Moskou, zet de problematische relatie met haar vriendin even op pauze. Ze gaat op reis, ze wil naar het noorden van Rusland om in het ijzige Moermansk de historische petrogliefen te bezoeken. Wat dat zijn? Dat zijn rotstekeningen, eeuwenoud al. 

Ze heeft geen mazzel, beseft ze zodra ze haar treincompartiment in stapt. Een jonge gozer die direct begint met wodka drinken en die aanmatigende vragen stelt. Ze ziet er tegenop om hier enkele dagen mee in een kleine cabine te zitten, maar volgens de bazige conductrice moet ze het er maar mee doen. 

Na de nodige (kleine) confrontaties ontstaat er toch enig begrip tussen de twee, zeker als Ljoha (zo heet hij) haar bij een tussenstop beschermt tegen al te opdringerige gasten rondom het station. Gaandeweg zet Laura het idee van "terug naar Moskou" uit haar hoofd, gaandeweg worden de gesprekken met de simpele doch eerlijke Ljoha steeds intenser.

Met : Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...