vrijdag, april 05, 2024

Gunpowder Milkshake (aka Bloody Milkshake) - Navot Papushado

Gunpowder Milkshake op IMDb (6,1)
 Gunpowder Milkshake op Moviemeter (2,84)

Ze zijn niet voor mij gemaakt, deze "komische" schietfilms. De payoff van de film beloofde een strijd van drie generaties vrouwen tegen mannen die hen alles zouden kunnen afpakken. Dan verwacht ik iets anders dan veelvoudig piefpafpoef en KNOK!MEP!THUD!BTOOM!PAKAAN! Tja, jammer voor mij, de regie besloot anders.

De jonge Sam(antha) is eraan gewend dat haar moeder er zelden voor haar is. Om elkaar dan toch soms te zien, spreken ze af in de lokale diner. Daar overlaadt moeder haar dochter met excuses om vervolgens toch weer weg te gaan. Moeder doet iets in de geweld-handel, dat weten we dan al: ze is huurmoordenares.

Sprongetje: eenmaal volwassen blijkt dochter Sam hetzelfde pad te hebben bewandeld. Ze verricht haar diensten voor "De Firma" maar komt daar in een slecht daglicht te staan als ze bij een opdracht de zoon van een concurrerende misdaadbaas te hebben omgelegd. De Firma trekt de handen van Sam af, sterker nog: ze gaan achter haar aan. Zelf zit Sam op dat moment opgescheept met het dochtertje van iemand die de Firma geld afhandig had gemaakt. Sam gaat samen met de jonge Emily de strijd aan, zoekt daarvoor eerst de oude vriendinnen van haar moeder op. Deze runnen een tamelijk gewelddadige bibliotheek, waar de achtervolgers Sam uiteindelijk weten te vinden die daar net heen is gevlucht nadat ze eerst al bij haar moeder thuis werd belaagd. 
Snapt u het allemaal nog? Nou, dat is dan fijn voor u.

Met: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Chloe Coleman, Paul Giamatti, Ralph Ineson

FIN - song :  Mercury Rev- Goddess on a highway

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...