dinsdag, oktober 30, 2007

De verlichting

Een donkere deken is over nederland gaan liggen. al een tijdje, trouwens. t ene na het andere wordt verboden, allemaal met een beroep op "good citizenship".

Nieuwste loot aan die stam is het schandalige plan om losse fietsverlichting voortaan niet meer goed te keuren: alleen dynamo's en vaste achterlichten worden nog geaccepteerd. De politie heeft aangekondigd hier strenger op te gaan controleren!

Uiteraard, het is makkelijk poen scoren voor ze, dertig euro per keer. Ik heb het zelf een aantal keren mogen ervaren. Maar nu komt het; ik heb ook mogen ervaren dat ik keurig mijn fiets ter reparatie aanbood bij de fietsenmaker, de verlichting weer tiptop was maar dat ie na de eerste de beste dag bij het station alweer ontdaan was van zijn draadjes. Blijkbaar lopen er in onze stad klojo's rond die het leuk vinden om mensen een bon aan te naaien, want het is me vaker overkomen.

Derhalve dus de opdracht aan de politie: doe dáár dan eens iets aan. Pak de vernielers van fietsen, pak de fietsendieven eens aan. Als je daar je mensen op in zet, vinden de burgers in het land het wellicht weer eens de moeite waard om hun eigen fiets te repareren, om niet meer op ouwe brikkies door de stad te toeren omdat nieuwere of beter uitgeruste modellen altijd geript of gestript worden!

Pas dan, dan bereikt ons land een nieuwe fase van verlichting!

1 opmerking:

Anoniem zei

Jack the Ripper en Marlies de stripster