zondag, augustus 24, 2014

The Frozen Ground- Scott Walker

The Frozen Ground op IMDb
Dit type film, hoe goed gemaakt ook, zal bij mij nooit helemaal beklijven. Trendsetters in het genre uitgezonderd, maar deze seriemoordenaar-film valt niet te vergelijken met een Silence of the Lambs.

Nicholas Cage speelt een rechercheur in Anchorage, Alaska, die op het punt staat zijn baan op te zeggen en naar de "bewoonde wereld" te verhuizen. Op de valreep doet zich een zaak voor die hij weet te linken aan een aantal onopgeloste verdwijningen , ja zelfs moordzaken.
Hij wel, maar niemand in zijn omgeving ziet de verbanden. Sterker nog; men vindt de verdachte een normale man met werk en gezin, die kan zoiets nooit op zijn geweten hebben.
Cage krijgt herhaaldelijk contact met een slachtoffer en ontrafelt stukje bij beetje het mysterie. De onherbergzame ijsvlakten van Alaska blijken veel geheimen te verbergen.

Waargebeurd, zo blijkt. Op zich ook wel knap gemaakt, die race tegen de tijd om de verdachte zover te krijgen dat ie toegeeft en niet meer wegkomt met wat blasé ontkenningen. Voorspelbaar zoals de film toewerkt naar een "A few good men"climax om moordenaar John Cusack door het ijs te laten zakken.
Voor de genre-liefhebber , zeg maar.

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...