maandag, augustus 11, 2014

Penthouse North- Joseph Ruben

Penthouse North op IMDb
Ternauwernood overleeft ze een zelfmoordaanslag. Ze wordt blind, dat wel, en ze kan dus haar baan als oorlogsfotografe nooit meer uitvoeren. Wel kan ze rustig met haar vriendje leven en wonen in een chique penthouse in een dito Newyorkse wijk.
Kabbel de kabbel, totdat ze op oudejaarsavond plots in haar huis overvallen wordt. De inbreker is op zoek naar haar man, krijgt geld en andere duistere waar van hem. De dame weet nog niet dat haar man dan al vermoord is, ze ziet hem simpelweg niet liggen in de keuken waar ze net doorheen ging.
Als die confrontatie er eenmaal wel  is, groeit het besef dat het deze man menens is. Op kunstige wijze weet ze te ontsnappen, maar ze loopt rechtstreeks in de handen van de handlanger, die al gealarmeerd is.
Een naar spelletje ontstaat, in dat o zo chique penthouse. Gaat ze hen vertellen waar de spullen liggen of weerstaat ze hun dreigementen en martelingen?

Zo'n film. Niet heel erg voor mij..

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...