woensdag, augustus 06, 2014

Stoker- Chan-Wook Park

Stoker op IMDb
Stevige namen toch wel op de poster. Gevestigde dame met artistieke bewijsdrang (Nicole Kidman) en een rising star in de damesrollen (Mia Wasikowska). Reden genoeg om deze te proberen. Helaas bleek ie me niet te pakken te nemen, deze thrillerachtige filmwaas.

Dochter India lijkt een dame met afwijkende , want licht paranormale, gaven. Wat het ook moge zijn, een gangbaar meisje is ze niet. Als haar vader plots overlijdt bij een raar ongeluk, ziet zij zichzelf nog meer geconfronteerd met haar egoïstische en afstandelijke moeder.
Alles verandert als de broer van vader in het huis langskomt. Oorspronkelijk als begrafenisvisite, maar wanneer hij blijft logeren , verandert plots de hele setting in het huis.
Moeder toont enige avances naar de broer, broer zelf lijkt juist veel meer gefocust op de dochter terwijl deze van beiden niets lijkt te moeten hebben. Er ontwikkelt zich een rare driehoek. En er vallen in de omgeving nogal wat slachtoffers.

Rare film. Ik kan er niet veel moois over naar voren brengen.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...