zaterdag, augustus 02, 2014

Chez Nous - Tim Oliehoek

Chez Nous op IMDb
Sommige films sla je over. Bewust. En dat overweeg je te blijven doen, totdat er zich een gelegenheid voordoet om hem "gelegitimeerd" te kijken. Gisteren was zo'n dag: moe van werkweek, met vrouw en dochter op de bank. En het was de vooravond van de Canal Parade. Betere kans om deze film te zien komt niet voorbij.

Het is, ondanks het wat aparte onderwerp, volop een familiefilm. In de zin van: vol kneuterig Hollandse gezelligheid en herkenbare probleempjes. In die zin is de film dus echt niet slecht. Hij zal geen toplijst halen maar voldoet exact aan de verwachtingen. En over de hoofdrolspelende Alex Klaassen kan ik niet anders zeggen dan dat hij veelzijdigheid laat zien. Plusjes dus, al is het over de hele linie ietwat mager qua plot.

Caféeigenaar van Amsterdams gay- en travocafé komt in de financiële problemen door zijn onbegrensde menselijke goedheid. Zijn "aangenomen' zoon wil hem helpen, zeker als de cafeman ook nog eens in het ziekenhuis komt te liggen. Daar krijgt de zoon te horen wie eigenlijk zijn echte vader is en dat ie op zoek moet. De echte vader is een draaideurcrimineel.

Legt u zelf de eindjes bij elkaar? Zoon vindt vader, die moet helpen om met een ouderwetse kraak het geld op te hoesten om het café te kunnen kopen en aldus de faillissementsverkoop te verhinderen. Die kraak moet, u voelt hem al, plaatsvinden op de dag van de botentocht, de Canal Parade. Dan is Amsterdam immers heel ergens anders mee bezig.

Het is plat, bij vlagen te, maar ach, voor een vermoeide avond best te doen.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...