vrijdag, augustus 02, 2019

Overlord - Julius Avery

Overlord op IMDb (6,7)
Tja.
Het begint allemaal nog wel enigszins geloofwaardig. Om de D-Day landing op Normandië zo ongestoord mogelijk te laten verlopen, dient de Amerikaanse luchtmacht een stoorzender van de Duitsers uit te schakelen die ze in een Frans dorpje hebben geplaatst. Daartoe moeten de Amerikanen de kerktoren te laten exploderen waarin die zender geplaatst is. Landing gaat niet helemaal goed, slechts een klein deel van het bataljon (be)landt in de vijandelijke linies. Met z'n vijven moeten ze nu proberen het gebied binnen te dringen dat door de nazi's uiteraard scherp bewaakt wordt. Ze krijgen hulp van een Franse dame , die zo haar redenen heeft om de bezetter te haten.
Tot zover het oorlogsverhaal. Gaandeweg de film sleept zich een horror-element de film binnen die het allemaal een potsierlijk geheel geeft: onder de toren bevinden zich gewelven waar de Duitsers een laboratorium hebben gebouwd waarin ze werken aan de bouw van de eeuwige strijder. Met behulp van wat chemie en wat Franse grondstoffen hebben ze een serum ontwikkeld dat de strijder steeds doet herstellen na schot- en steekwonden. Onsterfelijk dus eigenlijk, of op zijn minst bijna onsterfelijk.
Mensen die mij kennen, weten hoe ik tegen dit soort plotwendingen aankijk.

Met : Jovan Adepo, Wyatt Russel, Mathilde Ollivier , Pilou Asbaek ,


Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...