maandag, augustus 19, 2019

Starred Up - David Mackenzie

Starred Up op IMDb (7,4)
Rauwe gevangenisfilm. Niet mijn ding, maar blijkbaar breed gewaardeerd.

Eric is een opgewonden standje van 19 jaar die vanuit de jeugdgevangenis wordt overgeplaatst naar de grote mannen. Dan moet je het blijkbaar bont gemaakt hebben, want dat gebeurt niet zomaar. Klopt ook, Eric is agressief en inventief. Met de regelmaat van de klok belandt hij in vechtpartijen waarbij hij rustig een grote groep bewakers te lijf gaat.
We komen al snel achter de beweegreden van Eric's huidige gedrag: hij wil per sé op de gesloten afdeling terecht komen waar zijn vader ook al jaren zit. Vader is een grootheid (geweest) in de misdaad, maar zijn macht binnen de celmuren is tanende. Wanneer hij dan ook probeert zijn zoon enigszins in bescherming te nemen, ontdekt hij al snel dat hij voorbijgestreefd is. Door andere gevangenen, maar zeker ook door zoon Eric, die veel handiger opereert en al snel opklimt binnen de rangorde van de inmates. Dat laatste wordt Eric niet in dank afgenomen , er groeit een wraakactie van de bewakers. Vader schiet dan natuurlijk zijn zoon te hulp.

Met : Jack o'Connell , Ben Mendelsohn. Rupert Friend,

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...