dinsdag, augustus 27, 2019

Les Goûts et les Couleurs (aka To Each Her Own) - Myriam Aziza

Les GOuts et Les Couleurs op iMDb (5,2)
Grote onderwerpen, maar tamelijk niemendallige film. Dat komt vooral door het matige en opportunistische acteerwerk. Veel uitvergrote clichés maken dat je de film tamelijk snel vergeet.

Wat er gebeurt? Simone is lesbisch, maar kan het niet over haar hart verkrijgen dit aan haar ouders te vertellen. Vriendin Claire zit er op te wachten om geïntroduceerd te worden in de familie, maar de streng joodse opstelling van de ouders zit een coming out voor Simone in de weg. Haar broer is dezelfde weg gegaan, die vertelt ook niet dat ie lang met zijn vriend samenwoont.
De dames raken in een crisis verzeild wanneer Simone in een onachtzaam moment valt voor de charmes van Wali, een bevriende kok uit Senegal. Ze twijfelt over haar geaardheid want vindt hem erg leuk maar wil ook Claire niet kwijt. Gooi daar een vleugje comingoutproblematiek overheen en je hebt een soort "comedy of errors".

Met : Sarah Stern, Jean-Christophe Folly, Julia Piaton

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...