vrijdag, juni 12, 2020

9:06 - Igor Sterk9:06 op IMDb (5,5)

Reizen mag niet meer,  maar niemand belet me om het virtueel te doen. Door het volgen van de wereldcinema komt de kijker overal, zo leert hij veel van volken en gebruiken. Voor het eerst in mijn lange filmkijkersbestaan voegde ik een film uit Slovenië aan mijn kijklijst toe. Zoals veel Slavische films eentje met een sterke hang naar psychologie , naar het mystieke van gedrag en beweegredenen.

9:06 is hier natuurlijk een tijdstip. Het was het moment dat het horloge van Marjan stopte. Marjan pleegde zelfmoord door van een hoge brug af  de rivier in te springen. Wanneer zijn lichaam gevonden wordt, valt op dat het totaal ontdaan is van mensenhaar. Niet alleen hoofd, maar ook de armen en benen, de borst en de billen waren volledig geschoren.
Rechercheur Dusan beseft dat dit met een reden gebeurd moet zijn, hij duikt in het verleden van Marjan. Deze blijkt een op het oog teruggetrokken leven te hebben geleid, maar daar zelf een diepe laag aan te hebben toegevoegd. Hij was meesterpianist, had veel optredens maar verder wisten de overige bewoners van het apparatementencomplex weinig van hem. Dusan ontdekt dat het slachtoffer in chatrooms afspraken maakte met onbekende mannen, maar dat hij er ook een vriendin op nahield.
De rechercheur leert niet alleen veel over het leven van zijn slachtoffers, maar ook over dat van zichzelf. Zijn overleden dochtertje, de daardoor ontstane breuk met zijn ex, zijn worsteling met het aanknopen van een nieuwe relatie en de onbezorgdheid van zijn collega's : Dusan heeft moeite een weg voor zichzelf te kiezen. Steeds meer vereenzelvigt hij zich met zijn onderzoek: om tot de kern te komen trekt hij in het verlaten appartement van Marjan. Wie is hij? En waarom?

Met : Igor Samobor , Labina Mitevska , Gregor Bakovic,

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...