zaterdag, juni 20, 2020

Widows - Steve McQueen

Widows op IMDb (6,9)
Energieke wraakthriller van Steve McQueen. Normaal niet mijn genre, maar hier zaten wel een aantal laagjes in die het boeiend hielden.

Vier vrouwen worden in één klap weduwe wanneer hun partners een mislukte overval plegen en daarbij omkomen. Aanvankelijk rouwen ze elk voor zich in stilte, maar al snel pakt de alertste van het stel de handschoen op. Ze roept de vrouwen bij elkaar en vertelt dat haar man, de leider van de bende, betrokken was bij een aantal heel vieze zaakjes maar dat zij weigert daarvan de dupe te worden.
Ze vertelt van de corruptie op het gemeentehuis, ze vertelt over de schimmige activteiten van de tegenkandidaat en ze legt uit dat er kansen liggen om die beide partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf beter van te worden.
Dat betekent echter wel dat deze kersverse weduwen de stap moeten maken om - al dan niet eenmalig - het misdadige pad op te gaan. Het duurt even maar al snel werken drie van de vier vrouwen samen (waarom de vierde niet meedoet, leren we ook al gauw). Ze beramen een overval op het kantoor van de corrupte zoon van de wethouder, een gladde kerel die zelf aspiraties heeft om de stad naar zijn hand te zetten. Dat gaan de dames eens even voorkomen.

Met: Viola Davis, Michelle Rodriguez , Elizabeth Debicki , Liam Neeson, Colin Farrell , Robert Duvall

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...