maandag, september 07, 2020

Une Fille Facile (aka An Easy Girl) - Rebecca Zlotowski


Naima kijkt met grote bewondering naar haar nichtje. Naima zelf is 16, Frans-Arabisch en heeft enige moeite het luxe leven van haar woonplaats Cannes te leiden. Moeder slooft in een chique toeristenhotel, zijzelf heeft ambities in de theaterrichting maar weet dat het een lange weg is om dat te bereiken. Haar nichtje Sofia, zes jaar ouder, staat er veel makkelijker in. 


Sofia is een zonnekind, eentje die weet dat haar vrouwelijkheid een manier is om prijzige deuren te openen. Ze laat zich bewieroken in nachtclubs, ze accepteert alle traktaties en ze gaat daarin ver, heel ver. Voor Sofia is seks met de eigenaar van een luxe zeiljacht een vanzelfsprekende vergoeding voor een avond kosteloos uitgaan, eten en drinken. 
De nichtjes belanden op een boot van 2 mannen die dubbel zo oud zijn als zijzelf. Al snel scheiden zich de geesten: de dames laten zich trakteren maar Naima kijkt met grote ogen naar het gemak waarmee haar nichtje allerlei grenzen overschrijdt. Ze behoudt haar eerzaamheid en slaapt op de bank. 
Een week van etentjes, vaartochtjes en uitstapjes volgt en langzaam ziet Naima de voordelen van een leven in weelde in. Maar ze twijfelt of ze daarvoor al haar plannen (audities, stages en zelfs een respectvolle omgang met haar moeder) opzij moet zetten. Haar moreel schuift, maar hoelang kan dat doorgaan? 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...