woensdag, september 23, 2020

Bravetown (aka Strings) - Daniel Duran


Bravetown (Strings) op IMDb (6,2) 

Grotendeels voorspelbare film over een jonge dj die zijn weg moet vinden in de volwassen wereld.

Josh is een succesvol club-dj die met zijn opzwepende mix de dansvloer en de club altijd vol krijgt. Hij slikt daar bij herhaling net een pilletje te veel , hetgeen leidt tot een bijna-overdosis en een ziekenhuis-opname. Hij krijgt nog een kans van de rechter maar daarvoor moet hij wel weg uit de scene: hij moet verhuizen naar zijn vader, die hij tot dan toe nog nooit gezien heeft.

Het stadje waarin hij arriveert is te tam en te saai voor Josh, het blijkt een geliefde recruteerplek voor het Amerikaanse leger. Josh houdt zich afzijdig van iedereen: van zijn vader, van zijn psycholoog en liefst ook van de mensen op school. Maar daar blijkt nou net 1 jongetje rond te lopen dat hem weet te raken: de gesprekken gaan over muziek en al snel ontdekt het jochie dat Josh heel wat mans is met zijn tracks. Of hij de lokale danscrew kan begeleiden, die kunnen wel wat pit gebruiken. Josh doet dat, krijgt langzaam contact met de frontvrouw van het dansteam dat zowaar regionaal begint op te vallen. 

Er zit nauwelijks verrassing in de film, maar dit laatste stukje is het enige waarin een sprankje zit: pas wanneer de onderkoelde Josh boos en opgewonden wordt over zijn stadgenoten komt er iets los. Ten goede zelfs. 

Met : Lucas Till, Josh Duhamel, Kherington Payne, Laura DernGeen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...