maandag, september 07, 2020

Hejter (aka The Hater) - Jan Komasa

Tomasz, rechtenstudent, wordt van de universiteit geschopt wegens plagiaat.  In eerste instantie verhult hij het voor zijn omgeving, hij focust zich op wraak. Hij is boos op de maatschappij en hij is vast van plan voor maatschappelijke onrust te zorgen. Alles, alles wil hij doen om maar indruk te maken op Gabi, de vrouw van zijn dromen. 
Die is aanvankelijk lauw en afstandelijk tegen hem maar raakt geïmponeerd wanneer ze ziet dat hij met zijn socialmedia-skills en zijn hackerskunsten contacten kan leggen en deuren kan openen. Tomasz raakt begeesterd en verwerft zich een baan op een dubieus PR-bureau dat zich richt op het vernietigen van reputaties. Tomasz heeft aanleg. 


Aanvankelijk richt hij zich op het kapotmaken van reputaties van vloggers en foodies, maar uiteindelijk gaat hij zich met politiek bemoeien: hij richt zich op het beschadigen van de reputatie van de burgemeesterskandidaat in zijn universiteitsstad. Deze coming man is toevallig een goede vriend van de ouders van Gabi, dus Tomasz begeeft zich op glad ijs. 
Wanneer het hem het contact kost met de familie en vooral met Gabi, besluit hij een dubbelrol te gaan spelen. Terwijl hij op het PR-bureau tégen de politicus werkt en daarvoor zelfs contacten legt met neo-nazi-organisaties, meldt hij zich aan als vrijwilliger bij de verkiezingscampagne van diezelfde politicus. Waarmee hij weer indruk maakt op de ouders van Gabi, die langzamerhand hun dochter weer proberen te bewegen tot voorzichtige contacten. Ondertussen gaat de ondermijningsactie ver, heel ver. Zover dat het Tomasz en alle mensen om zich heen in gevaar brengt.
Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...