zaterdag, januari 29, 2022

Infinity Polar Bear - Maya Forbes

Infinity Polar Bear op IMDb (7,0)

Infinity Polar Bear op Moviemeter (3,20)

Tamelijk rechtlijnige, doch best wel sympathieke film. Probleem is dat het verhaaltje eigenlijk in twee of drie zinnnen verteld is, maar dat het over de gehele film is uitgesmeerd. Dat is jammer.

Cam is manisch-depressief. Heeft er in sommige tijden wat minder last van, maar te vaak zorgt hij voor situaties die onveilig zijn voor zijn twee dochters. Hij wordt een tijdje opgenomen en krijgt het met fors medicijngebruik onder controle, maar het doet de kinderen pijn aan de ogen hun vader zo te zien. 

Omdat er toch brood op de plank moet komen en er huur betaald moet worden, neemt zijn vrouw Maggie de stomste baantjes aan, allen met onbevredigend resultaat. Hun enige uitweg naar een beter leven is het aangaan van een studie , die Maggie echter wel ver weg in New York moet gaan doen. Dat kan alleen als Cam voor de kinderen blijft zorgen en dat is best een grote gok. Gaat hij dat anderhalf jaar redden, gaat hij niet verzaken? Er volgt een achtbaan aan situaties, die Cam chaotisch maar liefdevol aangaat. 

Met : Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodrarsky , Ashley Aufderheide

 FIN - song : George Harrison- Run of the mill

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...