dinsdag, januari 25, 2022

Dragged across concrete - S. Craig Zahler

Dragged across concrete op IMDb (6,9)

Dragged across concrete op Moviemeter (3,44)

Wanneer Henry na enige tijd vrijkomt uit de gevangenis, merkt hij dat er in zijn thuissituatie nog niet veel veranderd is. Moeder prostitueert zichzelf nog steeds om haar verslaving te financieren, haar broertje zit nog steeds eenzaam in zijn rolstoel op zijn kamer omdat medische zorg onbetaalbaar is. Het zijn voor Henry geen gunstige voortekenen om zijn leven te beteren. 
Agenten Brett Ridgemann en Anthony Lurasetti hebben het aan de andere kant van het spectrum wel beter voor elkaar maar niet heel veel beter. Anthony krijgt maar nauwelijks de financiering van zijn verlovingsring rond, Brett is aan het eind van zijn carrière nauwelijks opgeklommen en woont in een shitty omgeving waar zijn dochter continu belaagd wordt door buurtcriminelen en waar zijn vrouw moeilijk uit de voeten kan vanwege haar toenemende MS-klachten. 

Bij de arrestatie van een drugscrimineel worden Brett en Anthony gefilmd door een overbuurman , waarna hun te stevige aanpak van de boef reden blijkt voor een periodieke schorsing. Schorsing betekent ook minder inkomen, het water staat hen dus nog iets nader aan de lippen. Brett denkt de oplossing te hebben: hij volgt een crimineel waarvan hij weet dat er een grote actie op touw staat, hij gaat proberen daar zelf een slagje uit te slaan. Dat kan hij niet zonder Anthony, die na enige aarzeling toch ook de dollartekens in de ogen krijgt. 
De crimineel blijkt hardhandiger en vooral bloediger toe te slaan dan de heren gehoopt hadden, na de overval volgen Brett Anthony de dader naar een afgelegen industrieterrein, waar een kat-en-muis spel volgt. Een van de overvallers blijkt de ingehuurde Henry, die er ook het zijne van denkt. 

Met : Mel Gibson, Vince Vaughn, Tory Kittles 

 FIN - song : The O'Jays ft Eddie Levert - Shotgun Safari 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...