maandag, januari 31, 2022

En hilt almindelig familie (aka A perfectly normal family) - Malou Reymann

A Perfectly Normal family op IMDb (6,8)
 A Perfectly Normal Family op Moviemeter (3,28)

Ze krijgt de schrik van haar leven, de jonge Emma, als haar ouders vertellen dat ze uit elkaar gaan. En het is niet de scheiding zelf, nee, het is de reden waarom waar Emma zo van ontdaan is. Haar vader vertelt zijn dochters dat hij als vrouw verder wil in het leven. Háár vader? Die zo trots langs de lijn staat als zij met haar voetbalteam successen boekt? Háár vader? Die zijn oogappeltjes continu op film vastlegt ? 

Terwijl haar oudere zus Caro de fysieke én contactuele veranderingen van haar vader al snel instemmend ondersteunt, blijft Emma de nodige scepsis houden. Papa is niet eerlijk, papa gedraagt zich niet alleen vreemd, papa is ook oneerlijk over dingen die hij vroeger wél leuk vond en nu opeens niet meer. Ze schaamt zich.
Vader Thomas wordt langzamerhand Elena, maar Emma weigert hem elders aan te kondigen als "moeder". Immers, haar moeder is er ook nog. En die doet wel normaal. Er gaat behoorlijk wat water naar de zee voordat Emma haar pappamoeder toestaat zich weer eens op het voetbalcomplex te vertonen. Hoezeer Elena ook haar best doet, ze moet echt enorm bewijzen dat ze er voor de kinderen wil zijn, dat er aan die geborgenheid niets verandert. Het is een dunne vrede die gesloten wordt, een breekbare vrede. 

Met: Kaya Toft Loholt, Mikkel Boe Folsgaard, Rigmor Ranthe, Neel Ronholt, Hadewych Minis

 FIN - song : Abba - Hey Hey Helen

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...