woensdag, januari 19, 2022

Á bout portant (aka Point Blank) - Fred Cavayé

A bout portant op IMDb (6,8)

A bout portant op Moviemeter (3,44)

Lekker spannende thriller waarin echte misdadigers toch een hartje blijken te hebben, waarin onschuldige mensen door omstandigheden opeens voor misdadiger worden aangezien en waarin mensen die nooit misdadig moeten kunnen zijn dat opeens wel blijken te zijn. Goed gevlochten verhaal, goed acteerwerk bovendien.

Samuel Pierret is een eenvoudig ziekenbroeder die het leven op orde lijkt te hebben. Eerste kind is aanstaande en bovendien is zijn opleiding tot hoofdverpleger bijna afgerond. Maar dan.

Op zijn afdeling wordt een gewonde man binnengebracht die Hugo Sartet -een gezochte crimineel- blijkt te zijn. Tijdens Samuel's avonddienst wordt van buitenaf geprobeerd Sartet om te brengen, hetgeen Samuel weet te voorkomen. Deze logische reddingsactie caramboleert terug in Samuel's gezicht: nog tijdens zijn dienst krijgt hij een telefoontje dat zijn hoogzwangere vrouw gegijzeld is en dat hij haar alleen terugziet als hij de crimineel het ziekenhuis uit smokkelt. 

In uiterste wanhoop neemt Samuel de foute stappen: inderdaad smokkelt hij de man het ziekenhuis uit, nadat hij eerst de politiebegeleiding van de zieke buiten westen heeft geslagen. Direct moeten de twee op de vlucht omdat de politie meteen in actie komt. Sartet blijkt ook in een lastig parket te zijn gerommeld: de moord waarvan hij verdacht wordt , heeft niet hij maar een corrupt politieteam gepleegd. 

Met zowel de goede als de slechte kant van het politiekorps op hun hielen proberen de twee zowel Samuel's vrouw te vinden als de ware daders van de moord waar zij nu ineens met zijn tweeën voor verantwoordelijk worden gehouden. 

Met : Gilles Lelouche, Roschdy Zem , Gerard Lanvin , Elena Anaya

 FIN - song : Izia - Back in town

 

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...