zaterdag, februari 19, 2022

Bajocero (aka Below Zero) - Lluis Qullez

Bajocero op IMDb (6,2)

Bajocero op Moviemeter (2,93)
 Martin is net gestart op zijn nieuwe werkstek, een politiebasis op het Spaanse platteland. Zijn eerste opdracht is een vuurdoop: hij moet een gevangenentransport gaan leiden , dwars door de bergen. Het zijn zware criminelen, acht stuks die in de cabines  van de politietruck worden opgesloten. 

Martin krijgt begeleiding van drie collega's waarvan hij er één al direct moeilijk vertrouwt. Het wordt een lange tocht, het wordt een barre tocht. Het konvooi heeft de keuze om de lange weg te nemen en drie uur om te rijden of tijd te winnen door de moeilijke route door de bergen te nemen. Ze kiezen voor het laatste. 

Eenmaal op hoogte slaat de kou toe, het vriest daarboven. Dan wordt het konvooi overvallen: de banden van de truck rijden lek op kraaienpoten en een belager doemt op. Die heeft de tweede politiewagen al onder handen genomen, het is nu aan Martin en zijn schimmige collega om waakzaam te zijn en geen gevangene te laten ontsnappen. Die gevangenen zijn zelf ondertussen elk bezig met hun eigen poging om te ontsnappen dan wel de aanvaller te overleven. De aanvaller (een ex-politieagent) blijkt niet bezig te zijn met een bevrijdingspoging van de zwaarste crimineel in hun midden , nee, hij blijkt wraak te willen nemen op een van de andere gevangen. Waardoor direct het leven van iedereen in dit konvooi in gevaar komt. 

Met : Javier Gutierrez, Karra Elejaldee, Luis Callejo, Patrick CriadoGeen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...