zaterdag, februari 05, 2022

Girl - Lukas Dhondt

Girl op IMDb (7,1)
 Girl op Moviemeter (3,52)

Wat een enorme tour de force, wat een fascinerende acteerprestatie. De jonge Victor Polster geeft een ongelooflijk intieme inkijk in de veranderingen die een jonge jongen ondergaat die altijd een meisje heeft willen zijn. Een nieuwe naam is er al: Lara. Haar broertje heeft er enige moeite mee maar haar vader is ongelooflijk meelevend. 

Terwijl ze met grote regelmaat - samen met haar vader - gesprekken heeft met de chirug die haar transitie moet realiseren, probeert ze ondertussen aangenomen te worden op de balletacademie. Haar medeleerlingen weten in welke fase ze zich bevindt, hetgeen tot allerlei lastige vragen en situaties leidt maar Lara lijkt het allemaal te kunnen handlen. 

De opleiding is zwaar en Lara vraaagt veel van haar lichaam. Zo veel dat haar getergde fysiek de uiteindelijke operatie in de weg kan gaan staan en kan leiden tot uitstel. "Dat nooit" denkt Lara en ze neemt een verregaand besluit. 

Erg goede film. Erg direct, zeer intiem, dicht op de huid: allemaal elementen die je diep het verhaal in trekken.

Met : Victor Polster , Arieh Worthalter


Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...