vrijdag, februari 04, 2022

Touched with fire (aka Mania Days) - Paul Dalio

Touched with fire op IMDb (6,2)
 Touched with fire op Moviemeter (3,12)

Goedbedoelende doch ook tamelijk vermoeiende film over manische depressie. Twee jonge mensen , lijdend aan die ziekte, ontmoeten elkaar in de behandelkliniek. Beiden zeer onrustig trekken ze elke nacht hun bed uit om elkaar in de recreatieruimte te ontmoeten. Marco houdt breedvoerige referaten over hoe de wereld er volgens hem uit ziet en hoe hij dat gaat veranderen, Carla luistert aandachtig en droomt met hem mee over de verandering. 

Als de behandelingen na veel sessies en vooral stevige medicatie voor beiden aanslaan, worden ze ontslagen uit de kliniek. Al snel blijken ze elkaars inspirerende aanwezigheid te missen , logisch dat ze elkaar proberen op te zoeken. Grote bezwaren van hun respectievelijke ouders worden opzij geschoven, ze gaan proberen samen een leven op te bouwen. Dat lukt Carla beter dan Marco omdat die al snel weigert zijn medicatie te blijven gebruiken omdat hij denkt dat hij het niet nodig heeft. Waarmee hij dus keer op keer in nieuwe manies vervalt en daarmee de stappen richting een "normaal leven" weigert te zetten. 

Met : Katie Holmes, Luke Kirby , Griffin Dunne , Christine Lahti

 FIN - song : Paul Dalio - Mania Days

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...