woensdag, februari 09, 2022

My son - Christian Carion

My Son op IMDb (6,0)
 My Son op Moviemeter (2,89)

Degelijke actiethriller met een niet al te avontuurlijk script. Het acteerwerk is naar behoren, het is in goede handen bij de ervaren James McAvoy en de steeds gevarieerder wordende Claire Foy. 

Edmond haast zich. Zodra de veerpont is aangemeerd, racet hij met zijn auto naar de plaats delict. Zijn zoontje is verdwenen tijdens een kamp. Er wordt gezocht in het meer en in de heuvels maar geen spoor. Edmond inspecteert de cabin van waaruit zijn zoon verdween en doet de politie de suggestie dat zijn zoon gekidnapt kan zijn, gezien de staat van de spullen die zijn achtergelaten.

Al snel belandt Edmond in verdachte  hoek: hij is een afwezige vader die vaak lang in het buitenland vertoeft, reden waarom zijn vrouw Joan een scheiding inzette. Edmond doet riskant werk en is wellicht chantabel. Als hij de nieuwe partner van zijn vrouw afranselt om misschien van hem te horen wat hij weet van de verdwijning, belanden ze beiden op het politiebureau. 
Nadat Edmond de politie heeft weten te overtuigen van zijn onschuld en dat hij in deze zaak toch echt slachtoffer is, begint hij zijn eigen onderzoek. Hij bestudeert foto's van het kamp en komt tot een definitieve analyse: het is een kidnapping en hij weet zelfs in welke hoek hij de daders vermoedelijk moet zoeken. Een riskante pad dat hij opgaat, maar hij doet alles om zijn zoon terug te krijgen. 

Met : James McAvoy, Claire Foy, Gary Lewis, Tom Cullen

 FIN - song : Laurent Perez del Mar - I;m gonna come back

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...