zondag, februari 06, 2022

Burlesque - Steve Antin

Burlesque op IMDb (6,4)

Burlesque op Moviemeter (3,09)

Een draak van de film, maar daar zal de liefhebber anders over denken. Een videoclip van ongeveer anderhalf uur. Om de overgang naar de volgende liedjes soepel te laten verlopen is er een verhaaltje tussen gemixt, zodat de film toch nog op een bepaalde manier een plot lijkt te bevatten. Alle puzzelstukjes bij elkaar, paar grote namen er nog bij en produceren maar. 

Ali is serveerster in een kroeg in Iowa. Ze zit in geldnood en is het zat dat haar baas slecht en te laat betaalt. Dus zegt ze op , volgt het "Go West" adagium op en reist naar Los Angeles. Op haar zoektocht naar werk komt ze langs een burlesque-theater waar ze al direct haar zinnen op zet: dáár wil ze werken, dáár wil ze op het podium staan. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Ze begint als serveerster (joh!) maar grijpt haar kans als er een conflict ontstaat tussen de bedrijfsleidster en haar leading danseres. 
Ze blijkt het allemaal best ok te kunnen, dat zingen en dansen en ze verovert een centrale podiumplek. In de tussentijd vertoeft ze in het appartement van de barkeeper, die weliswaar een oogje op haar heeft maar nog betrokken is in een andere relatie. Als Ali dus op het podium de aandacht trekt van een rijke investeerder (die zijn zinnen heeft gezet op het aankopen van het pand waarin het burlesque-theater zich bevindt) , hapt ze aanvankelijk toe maar al snel blijkt ook dat een lege huls. Het podium en de medewerkers voelen steeds meer als familie, ze moet alleen nog een paar heuveltjes over. 

Met : Christina Aguilera, Cher, Stanley Tucci , Cam Gigandet, Eric Dane

 FIN - song : Christina Aguilera - The Beautiful People 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...