vrijdag, april 07, 2023

Inheritance - Vaughn Stein

Inheritance op IMDb (5,5)
 Inheritance op Moviemeter (2,79)

Matige thriller in de hap-slik-weg-traditie. Lily Collins heeft me nog niet kunnen overtuigen van haar acteerkwaliteiten, ze brengt te weinig mee om een hele film te dragen. De enige gunstige uitzondering in deze film is Simon Pegg, die met vilein acteerwerk iets meer gelaagdheid in de film aanbrengt.

Collins speelt Lauren Monroe, een succesvolle officier van justitie die vanwege haar keuze voor dit vak min of meer door haar vader in de ban is gedaan. Vader is een succesvol zakenman en betreurt de niet-commerciële keuze van zijn dochter, hij is meer in zijn nopjes met zijn zoon die een senatorschap ambieert en daarmee veel dichter tegen het zakenleven aanzit. 

Vader komt om, onder mysterieuze omstandigheden die uiteindelijk worden toegeschreven aan hartfalen. Zoonlief blijkt het leeuwendeel van de erfenis op te strijken, voor dochterlief rest nog een miljoentje en een geheimzinnige envelop. 

Die envelop leidt Lauren uiteindelijk naar een bunkergebouw op het landgoed van vader's buitenhuis, alwaar ze een gegijzelde man aantreft. Deze man ontrafelt voor Lauren in een keer de complete handel en wandel van haar vader, die blijkbaar van geheimen aan elkaar hing. Lauren wordt gedwongen een keuze te maken tussen het najagen van de waarheid (wat haar vak is) en het beschermen van haar familie en gezin. De gegijzelde man begint te poken.

Met: Lily Collins, Simon Pegg, Connie Nielsen, Chace Crawford, Harold Thewlis


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...