dinsdag, april 04, 2023

Crisis - Nicholas Jarecki

Crisis op IMDb (6,2)

Crisis op Moviemeter (2,81)
 

Hier zat ik lekker in, in deze fijn geweven mozaïek. Misschien her en der ietwat plat, maar de verschillende verhalen zijn knap naast elkaar gelegd waardoor je uiteindelijk de juiste verbanden legt. Een goede rol van Gary Oldman (een keer niet zo over the top), daarnaast word ik zelf altijd wel blij als ik Armie Hammer in een film tegenkom: ongetwijfeld een man waar wat op aan te merken valt, maar in films is hij altijd dermate knap aanwezig dat ie nooit tegenvalt (en die stem, die mag ik graag horen). 

Hammer speelt Jake Kelly, een undercover FBI-agent die in het grensgebied tussen Detroit, Michigan en Montreal, Canada bezig is een bikkelharde organisatie te ontmantelen die vaak jonge studenten inzet voor smokkelpraktijken. Een van die studenten is de zoon van Claire Reimann, zelf voorheen aan pijnstillers verslaafd maar nu plots geconfronteerd met het overlijden van haar zoon. Aan een overdosis, terwijl zij weet dat hij niet gebruikte. Ze gaat op onderzoek uit en stuit, precies van de overkant, op hetzelfde syndicaat als waar Kelly zich in mengt.

De andere grote lijn van het verhaal handelt ook over verslaving, maar dan een door de industrie gefinancierde versie daarvan: Dr. Tyrone Brower leidt een universiteitslaboratorium, waarin hij met zijn team onderzoek doet naar nieuwe medicijnen. Hij komt in conflict wanneer hij een nieuw product van een farmareus moet goedkeuren terwijl de resultaten van zijn onderzoek uitwijzen dat het middel hyperverslavend is. De universiteitsleiding wijst hem op zijn verantwoordelijkheid: de farmareus betaalt forse sommen geld aan de universiteit om onderzoeken te doen en faculteiten te financieren. Dat komt allemaal op het spel als Brower aan de bel gaat trekken. 

Met : Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly, Greg Kinnear, Lily-Rose Depp , Luke Evans


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...