vrijdag, april 28, 2023

Light of my life - Casey Affleck

Light of my life op IMDb (6,6)
 Light of my life op Moviemeter (3,22)

Sterke film. Loodzware thematiek maar wel een die op een fraai indringende wijze wordt gebracht. Affleck regisseerde niet alleen, hij speelt hier ook nog eens op verbluffende wijze de mannelijke hoofdrol. Indrukwekkend geheel.

We zijn in een maatschappij beland waarin het vrouwelijke deel van de bevolking op gruwelijke wijze slachtoffer wordt van een pest-pandemie, die gek genoeg alleen de vrouwen treft. In een wereld vol dolende mannen is vrouwelijkheid dus schaars, hetgeen de vader in dit verhaal het besef heeft gegeven dat hij zijn dochter Rag met zijn leven moet beschermen. Zij werd geboren op het moment van de uitbraak en kende blijkbaar voldoende baby-bescherming om niet door het virus te worden geraakt. 

Echter: omdat ze tot de laatste vrouwelijke exemplaren op aarde behoort, wacht haar een gruwelijke toekomst. Overal waar ze komt, zal ze mannen treffen die erop uit zijn haar te schaken, teneinde het voortbestaan via haar te garanderen. Dat laat vader niet gebeuren. 

Dad is onderwijzer, gids, leermeester, ridder en beschermheer van Rag, dit nadat hij haar moeder op haar sterfbed heeft beloofd haar met ziel en zaligheid veilig te houden. Dat gaat niet vanzelf: op hun diverse kampeerplekken worden ze steeds ontdekt, waarop vervolgens wantrouwend waarneemt hoe hij Zag steeds voorstelt als "zijn zoon". Zelfs als ze een verlaten huis vinden, zijn ze niet veilig. Ook daar komen rondtrekkende mannen langs die op agressieve wijze proberen dit jonge meisje te kapen. Vaderlief moet aan de bak, hij moet knokken om zijn dochter veilig bij zich te houden. Daarbij kan hij haar vroegwijze intelligentie goed gebruiken. 

Met ; Casey Affleck , Anna Pniowsky , Elisabeth Moss , Tom Bower

FIN - song : Future Nest - The Cruciform

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...