woensdag, november 22, 2023

Champions - Bobby Farrelly

Champions op IMDb (6,8)
 Champions op Moviemeter (2,92)

Werkelijk alle clichés komen te voorschijn in deze film, maar toch he: we hebben ons uitstekend vermaakt met deze goedbedoelende film. Hoofdrolspeler Woody Harrelson had er overduidelijk zin in: hij produceerde en speelde niet alleen, ook komt hij in de aftiteling nog een keer verrassend naar voren. Prima uurtjes vermaak derhalve.

Markus Markovich is een ambitieuze NBA-basketbalcach. Wellicht een beetje té ambitieus want wanneer de hoofdcoach opnieuw niet naar zijn adviezen luistert, slaat hij door en duwt - in het zicht van alle tv-camera's - de man omver. Ontslag! Maar dat is nog niet het einde van alle ellende: Markus bedrinkt zich hierna in de kroeg en stapt - stomstomstom- daarna in de auto. Ongeluk! Taakstraf!

Juist die taakstraf blijkt de wending te zijn die Markus' leven gaat veranderen. Hij moet 90 dagen lang een basketbalteam gaan trainen dat volledig bestaat uit verstandelijk gehandicapte spelers. Dat is best een straf voor de man die zichzelf geschikt acht voor het allerhoogste ambt in zijn sport en die nu een groep onkundige maar superlieve jongemannen de basisbeginselen -en technieken moet bijbrengen. 

U weet zelf vast wel welke sportieve kant dit op gaat, het is fijn om de karakterontwikkeling van de spelers te zien. En voor Markus is het fijn dat de zus van een van zijn pupillen best een interessante vrouw is.

Met : Woody Harrelson, Kaitlin Olson, Ernie Hudson, Kevin Iannucci

FIN - song : Chumbawamba -Tubthumping

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...